Google bookmark

Budapest13.hu hírek

2016. március 4-én, hétvégi születésnapját megelőzően dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármesterek társaságában köszöntötte a 75 éves Ihász Kálmánt, kerületünk díszpolgárát és a kerület aranyjelvényét adta át részére.

Dr. Tóth József polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy Ihász Kálmán nemcsak sport múltja alapján kötődik a kerülethez, hanem itt is született, sőt nemcsak szülei még a nagyszülei is itt az Országbíró utca Reitter Ferenc utca sarkán levő házban laktak. Az ünnepelt sport múltját felidézve nagyszerű életútra emlékezett. A legendás balhátvéd 363 alkalommal játszott a Vasasban. Pályafutásának 15 éve alatt négyszer nyertek bajnokságot, egyszer a magyar kupát hódították el, miközben huszonhét alkalommal a váltogatottba is meghívást kapott. A tokiói olimpia bajnokát, sportpályafutása során határozott, kemény, de egyenes jellemű labdarúgónak ismerték. Barátai, szurkoló társai elismerését váltotta ki, hogy emberként is ezek a tulajdonságok jellemezték.

Ihász Kálmán köszönve a megemlékezést elmondta, hogy minden tekintetben továbbra is a kerület „drukkere”. Örül, hogy új stadiont kap szeretett egyesülete, s ha szükséges saját maga is lapátot fog az építkezés során. Testvére Ihász Gábor válogatott CD-jét hagyta ajándékba, aki a válogatott futballista szerint is tehetségesebb volt őnála. Jó egészségi állapotát bizonyítja, hogy a megemlékezésről barátaihoz tartott az elmaradhatatlan heti teniszpartira.