Google bookmark

Ezernél is több rokona, barátja, játékostársa, tanítványa, szurkolója kísérte el utolsó útjára a Farkasréti temetőben Illovszky Rudolfot, a Vasas és a magyar labdarúgás szeptember 23-án elhunyt legendáját.


A római katolikus szertartás előtt a ravatalnál 8-10 fős csoportokban, néma főhajtással búcsúzhattak el a kiváló futballistától és edzőtől a rá emlékezők. Többek között lerótta kegyeletét Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Dunai Antal, Várhidi Pál, Albert Flórián, Mészöly Kálmán korábbi kitűnő labdarúgók, továbbá Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kisteleki István és Elbert Gábor, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke és főtitkára, valamint Orbán Viktor korábbi miniszterelnök és Deutsch Tamás volt sportminiszter.

Az MLSZ nevében Szepesi György, a Vasas részéről Katona Máté búcsúzott el a 86 évet élt mestertől.
A kiváló szpíker csodás játéktudása mellett Illovszky emberi nagyságát, megtörhetetlen kitartását és lelkesedését méltatta. Katona kiemelte klubhűségét, s hogy az ő személye adott erőt akkor is a Vasas-családnak, amikor a labdarúgócsapat megszűnt, ő volt az, aki bízott szeretett együttesének feltámadásában.

forrás: Magyar Olimpiai Bizottság honlapja