Google bookmark

Családi napot rendezett az önkormányzat a Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpontban. A sportprogramok, kézműves foglalkozások, közös bográcsozás mellett felavatták az új műfüves foci-és teniszpályát, és bejárást tartottak az új egészségügyi és sportközpontban.

Nagy Gábor Tamás polgármester a rendezvényen úgy fogalmazott, a lerobbant és üresen tátongó sporttelep helyén egy XXI. századi szabadidőközpont létesült, amely megtelt élettel, sportoló emberekkel, és közösségi programoknak ad otthont.

– A Czakó utcai sporttelepet 1998-ban alulhasznosított, a kerületiek elől elzárt területként vette át a kerület. A telek túl jó helyen van, ezért sok befektetői ajánlat érkezett, de nem adtuk el – emlékeztetett a polgármester. – Hosszú távú fejlesztéssel az itt élő közösség számára nyitott sportközpontot építünk. Először a füves pályát hozattuk rendbe, aztán gumifutópályák épültek, a lelátót is megjavíttattuk, elbontottuk az ideiglenes faházat, a konyha és az öltöző új épületbe költözött. Az igazi áttörést az egészségügyi-és sportközpont építése hozta. A terep lejtését kihasználva úgy alakították ki a többszintes épületet, hogy a sporttelepről a kilátás zavartalan maradt. – 2006-ban pályáztatás után kötöttük meg a hasznosítási szerződést. A telek és az épület önkormányzati tulajdonban maradt, a befektető húsz évig használhatja a területet a több százmillió forintos beruházásért – tájékoztatott Nagy Gábor Tamás.

Az új műfüves focipályán a kezdőrúgást Ihász Kálmán olimpiai bajnok végezte el, majd a gyerekfocisták vették birtokba a terepet. A füves futballpályán focitornát tartottak a kerületi rendvédelmi szervek csapatai, a családok sportversenyeken vetélkedtek, az idősebbeket egészségügyi tanácsadással várták. Sokan voltak kíváncsiak a várhatóan novembertől használható új egészségügyi és sportközpontra, ahol ezen a napon bejárást tartottak. A terepszint alatt mélygarázs, a földszinten orvosi szobák, kozmetika, fodrászat, gyermekmegőrző és étterem fogadja a vendégeket. Az alagsorban úszómedence, pezsgőfürdő, szaunák és pihenőszobák találhatók. Az emeleten fitnesz- és aerobic- termek, valamint erősítőgépek várják a sportolni vágyókat.

A tetőn, vagyis a Czakó utcai pálya terepszintjén panorámakávézó épült, illetve két teniszpályát alakítottak ki. Télen ugyanitt korcsolyázni lehet majd.

– Az intézményben életviteli tanácsadás, egészségügyi, orvosi szolgáltatás is lesz. Jellemző a vizek jelenléte, a medencéken kívül vízfüggönyök, vízesések, akváriumok épülnek. Az épületben speciális légtechnikával biztosítják a friss levegőt – részletezte a látogatásvezető. Kérdésre válaszolva elmondta, bár a tabáni fák takarják a Várat, szó sincs arról, hogy megmetszenék azokat. Időterminusra szóló jegyek lesznek, de az árakról nem tudott felvilágosítást adni. Arra azonban ígéretet tettek, hogy az I. kerületi lakók és a gyermekintézmények kedvezményesen vehetik igénybe a létesítményt.

forrás: helyi téma